Reşha Aşure Günün’de!!!

  • 27-05-2016
  • Gaziantep

Reşha Aşure Günün’de!!!

Özel Gaziantep Reşha Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi yine sosyal sorumluluk bilinci taşıdığını Aşure gününde, öğrencilerle birlikte Cuma namazı çıkışında Bahaddin Nakipoğlu camisinde Gaziantep’teki vatandaşlarımıza ücretsiz Aşure servisi yaptı...

Özel Gaziantep Reşha Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi  yine sosyal sorumluluk bilinci taşıdığını Aşure gününde,  öğrencilerle birlikte Cuma namazı çıkışında  Bahaddin Nakipoğlu camisinde Gaziantep’teki   vatandaşlarımıza  ücretsiz   Aşure servisi yaparak aşure günün önemini ve getirdiği  güzellikleri  göstermiştir.

Özel Gaziantep Reşha Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Recep Nuri ALBARAK , Aşure gününün  önemine  kısaca şöyle değindi:

’Şehrullahi’l  Muharrem’’ olarak meşhur olan yani ‘’Allah’ın Ayı Muharrem’’  olarak bilinen Hicri takvimine göre yılın birinci ayı olan Muharrem Ayı, ilahi bereket ve Feyzin Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.  ‘’ Muharrem’’  ayının bir özelliği de barış huzur ve bereketi temsil etmesidir.

 Muharrem Ayının onuncu günü olan aşure günüde çok önemli ve bereketli  bir gündür. Bizde Eğitim kurumu olarak Bu ayın taşıdığı güzellikleri her kesimden inanlara tüm yıl boyunca yaşatmak ve hatırlatmak amacındayız. Barış , huzur  ve kucaklayıcılık özelliği olan bu ay aslında bizim kurum vizyonumuzun bir yansıması gibidir.

  Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Aşure, kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir. Bizde tıpkı aşure gibi Reşha ailesi olarak  Mevlana’nın  “Her ne olursan ol gel”, felsefesini temel ilke edinerek modern dünyada unutulmaya yüz tutmuş duyguları gençlerimize aşılayarak onları kendine güvenen, araştıran , sevgi ve kardeşlik duygularını taşıyan bilim çağının aydın insanları olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz.

ALBAYRAK: Öncelikle bu tür etkinliklerde bizi destekleyen Sayın; Yönetim kurulu Başkanımız Fevzi ÖZYÜREK,  Şube Müdürümüz Sayın Şükrü TOKTAŞ VE Tüm öğretmen, öğrencilerine çok teşekkür etti.