Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI & MEKATRONİK DALI

Endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak imalatı, otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü,
izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Endüstriyel otomasyon; robot teknolojisinin her alanında yaygın şekilde kullanılmaktadır.Günümüzde teknolojinin bir gereği hatta zorunluluğu olmuştur. Ürün tasarımı, sistem dinamiği ve akıllı kontrol, üretim süreçlerinin gözlenmesi, modellenmesi ve kontrolü, kuvvet elektroniği, mikrosistem tasarımı ve uygulamaları, endüstriyel kontrol tasarımı, algılayıcılar ve robot sistemleri, görüntü işleme, sistemler arası iletişim ağları, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi konuları içermesi nedeni ile savunma sanayii, otomotiv ve tekstil sektörleri için önemli meslek dallarının başında gelir. 

Alanın Altında Yer Alan Dallar 

•    Endüstriyel Kontrol,
•    Mekatronik dallarında eğitim verilmektedir.

Eğitim ve Kariyer İmkânları 

Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.


MEKATRONİK DALI
Mekatronik teknisyeninin ve alt mesleklerin  sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim  ve öğretim verilen daldır.   Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında  mekatronik teknisyenliği mesleğinin ve sertifika  programları ile yetiştirilen alt mesleklerin yeterliklerine  sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.